Så kan du underlätta städningen i ditt hem

De flesta städar inte lika ofta som de egentligen kanske borde. Detta beror i de flesta fall på dåliga redskap eller saker som är i vägen under städningen. Med hjälp av ett par smarta knep kan du dock underlätta din städning och på så vis se till att du städar ditt hem lite oftare.

 

Plocka alltid undan saker efter dig

Om du verkligen vill underlätta städningen och slippa storstäda oftare, bör du alltid se till att plocka undan saker efter dig. När du har använt något och är färdig med det, ska du alltid lägga tillbaka det på sin rätta plats. Det kanske låter som något du säger till dina barn, men det är faktiskt sant för oss vuxna med. Det är lätt att bara lägga ifrån sig en sak på första bästa plats i stället för att lägga tillbaka den där den hör hemma. Men om du ser till att göra det varje gång du använder något, slipper du flytta på många saker varje gång du ska städa.

Uppgradera din dammsugare

Dammsugaren är en av de viktigaste delarna i rengöringsarsenalen. Om du har en gammal och utsliten dammsugare, kommer den inte kunna göra rent speciellt bra. Om du har använt samma gamla dammsugare i många år, kan det vara på tiden att du skaffar en helt ny och förbättrad dammsugare. Om du inte vet vilken typ av dammsugare du ska köpa, kan du alltid läsa olika tester och recensioner. På så vis kan du lättare hitta en dammsugare som passar dig och dina behov.

Städa lite åt gången

Det är bättre att städa lite åt gången än att städa allt under ett och samma tillfälle. Om du väntar med all städning till en och samma dag, kommer städningen inte bara att ta mycket längre tid. Den kommer även att kännas mycket jobbigare. Städa lite då och då i stället, så slipper du storstäda lika mycket. Du skulle till exempel kunna dammtorka hyllor ena dagen, och sedan dammsuga nästa dag. Dela upp din städning så kommer den inte kännas lika tråkig och jobbig.

 

Skaffa flyttbara möbler

Att städa bakom möbler kan vara ganska svårt. Vissa möbler, speciellt gamla massiva trämöbler, kan vara riktigt tunga och därför svåra att flytta på. Om du vill kunna städa hela ditt hem utan att slita för mycket på kroppen, bör du se till att skaffa flyttbara möbler. Lättare möbler eller möbler med hjul är att föredra.