Planera klädköpen inför resan

Genom att tänka på faktorer som klimatet, aktiviteter och typ av resa kan du välja rätt kläder och undvika onödiga inköp.

Anpassa inköpen till destination och aktiviteter

Innan du börjar planera dina inköp, behöver du såklart se till att du känner till vädret på din destination. Ta reda på temperatur och förväntade väderförhållanden så att du kan välja kläder som passar. Om du planerar att besöka ett varmt område, kan du behöva tänka på att köpa lätta och luftiga kläder. Tänk också på vilka aktiviteter du planerar att göra på din resa. Om du planerar att vandra eller utforska städerna till fots, se till att du har bekväma skor och kläder som inte hindrar din rörelsefrihet. Om du planerar att besöka mer formella platser, kanske du behöver tänka på att köpa några mer dressade plagg.

Innan du börjar köpa nya kläder, ta en titt på vad du redan har i garderoben. Du kan upptäcka att du redan har några plagg som passar för resan och som du kan använda på nytt. Det är också bra att tänka på hur du kan mixa och matcha kläderna så att du inte behöver ta med för mycket bagage.

Fynda kläder till REA-priser

När du planerar inköp, överväg att köpa kläder på en outlet online. Det kan spara tid och ansträngning att kunna söka efter specifika REA-plagg från bekvämligheten i ditt eget hem. När du resar finns ofta extra stora möjligheter att fynda. Om du exempelvis ska på en sommarresa på vintern kan du enklare hitta sommarkläder med nedsatt pris.

GANT för herr och dam har ett tydligt fokus på kvalitet och hållbarhet, vilket gör att deras kläder ofta håller länge och är perfekta för resande. Deras kollektioner innehåller ofta kläder som är lätta att packa ner och som fungerar i olika klimat och terräng. De använder också material som är snabbtorkande och fuktavvisande, vilket är praktiskt när man är på resande fot.

GANT är en svensk klädtillverkare som grundades redan 1949 och har sedan dess blivit ett världskänt märke med ett brett utbud av kläder för både män och kvinnor. De erbjuder allt från klassiska skjortor och stickade tröjor till mer avslappnade kläder som t-shirts och jeans.