Fördelen med en slaghack

Arbetar du med lantbruk, odlar du kanske på egen mark och är det hög tid att hacka gräs eller grödor? Då finns det ett antal lösningar som du kan dra nytta av, och ett mycket effektivt hjälpmedel är en slaghack. De passar utmärkt på platser som annars är besvärliga för stora maskiner att komma åt, och det är inga svårigheter att köra en slaghack. Läs mer i denna artikel kring vad en slaghack är, vad den används till och vad du ska ha i åtanke innan du väljer ut den rätta modellen för dig!

Hur en slaghack fungerar

Med hjälp av knivar inom en roterande vals kan slaghacken slå av gräs, men även buskar och sly. Den har möjligheten att antingen klippa fint eller lite mer grovt, och allt handlar om vilka sorts knivar maskinen har utrustats med.

Slaghackar kan se ganska olika ut beroende på vilken modell du väljer, och medan det finns vissa som du skjuter framför dig är det ofta så att de fästs på en traktor. Där traktorn i vanliga fall inte kommer åt är det gynnsamt att ta fram slaghacken, och så länge du kör lugnt och försiktigt kan redskapet göra susen vid lantbruk och andra uppgifter.

Tänk på följande innan du väljer ut din slaghack

Det finns inte något begränsat sortiment av slaghackar, och därför ska du först av allt noga tänka igenom vad du faktiskt eftersöker. Vare sig det är tal kring lantbruk eller någonting helt annat ska slaghacken uppfylla just dina krav, och därför är det en god idé att bland annat kontrollera motortypen och drivningen.

Även maskinens klipphöjd och var hjulen sitter ska du ha klart för dig, och dess kapacitet tillsammans med medföljande klipputrustning bör du vara medveten om. Sist men inte minst bör du läsa på så att du verkligen vet vilka användningsområden slaghacken är konstruerad för.

Titta närmare på en släntklippare

För dig som är intresserad av en slaghack till bland annat lantbruk kan det även vara gynnsamt att få mer info om släntklippare. Vad dessa gör är att fästas på traktorn och därefter vinklas åt sidan så att du kan klippa gräset där traktorn annars inte hade kunnat ta sig fram.

Vad vi syftar på är bland annat släntar och diken där marken är ojämn, och släntklippare kan beställas i många olika storlekar. Kontrollera därför den maximala lastkapaciteten som din traktor klarar av för att välja rätt släntklippare för dina ändamål.