Det är därför du bör besöka Sri Lanka

Det är inte för intet som Sri Lanka har blivit ett populärt resmål, och det finns fler än några få skäl till att du bör välja den här platsen som din kommande semesterdestination. Se till så att du får den bästa möjliga upplevelsen genom att ta del av våra restips nedan, och glöm inte att förbereda noga genom att ansöka om ett Sri Lanka visum innan du ger dig av!

Planering inför resan

Att resa utomlands kräver att du gör upp en plan som bland annat består av vad du ska packa i resväskan, hur du ska ta dig till Sri Lanka, var du ska bo och vilka sevärdheter du vill ta del av. Innan allt detta ska du dock ha ett visum redo som skickas till din mejl och som därefter kan skrivas ut. Om du ska stanna i Sri Lanka under en kortare tidsperiod än 90 dagar ansöker du om ett turistvisum för att få komma in i landet, och hela processen är ganska enkel.

Hos bland annat e-visa.se kan du fylla i ett formulär där du anger ditt namn och dina kontaktuppgifter samt möjligtvis information kring din hälsa. När din ansökan har beviljats skickas ditt visum till dig över mejl, och sedan är det fritt fram att resa iväg.

De vackra stränderna i Sri Lanka

Sri Lanka har många vackra stränder, och vilken du väljer att besöka beror på vad just du är ute efter. Om du vill slippa stora hotell bakom dig med mycket folk och ljud kan det vara Mirissa Beach som blir rätt val för dig. Här njuter du av stillhet med djungeln i bakgrunden och en underbar strand framför dig. Du kan strosa runt och ta del av ljuvlig strandservering där du lutar dig tillbaka och kopplar av framför det böljande havet.

Om du inte har något emot hotell som ligger intill stranden kan du besöka Unawatuna Beach. Här stöter du på styltfiskare, vacker natur och en underbar strand. Även om partier av korallreven förstördes för ett antal år sedan finns det fortfarande möjligheten att snorkla, och du kommer säkerligen att uppskatta allt det som stranden har att erbjuda. Då Sri Lanka i runda slängar är 60 % billigare än Sverige blir det inga problem med vare sig transport eller mat, så du kan njuta utan att behöva vända ut och in på plånboken.