Verkstadspress 20t: en guide till kraftfulla pressar för verkstaden

En verkstadspress 20 ton är en robust och kraftfull utrustning som spelar en kritisk roll i mekaniska arbetsmiljöer; exempelvis inom fordonsreparation, metallarbeten och underhållsarbeten. Denna typ av hydrauliska verkstadspressar är utformade för att hantera tunga pressningsuppgifter och kan leverera upp till 20 tons tryckkraft. Med manuell handpumpning är operatören i full kontroll över pressprocessen, vilket möjliggör precisa justeringar under arbete med komponenter såsom lager eller när man formar metaller.

Användningen av en verkstadspress 20 t är inte bara en fråga om kraft utan även om precision och pålitlighet. Ett hand- och hydrauliskt system ger användaren möjlighet att utföra detaljerat arbete och tack vare säkerhetsventiler och industritäta konstruktioner, bibehålls höga standarder för säkerheten. Dessutom kan tillägg som V-block och pressverktygssatser ytterligare anpassa pressen för olika arbetskrav.

När man överväger inköp eller användning av en verkstadspress är det viktigt att värdera verktygets byggkvalitet och designegenskaper. Med en robust och laserskuren ram samt industriell standard kan verkstadspressar från erkända leverantörer som STENHØJ Hydraulik erbjuda tillförlitlighet för fortsatt produktivitet i arbetsmiljön. Sådana pressar är en väsentlig investering för verksamheter som kräver hög prestation och noggrannhet.

Specifikationer och användning av verkstadspressar

En verkstadspress med en kapacitet på 20 ton ger stor kraft och precision för arbetsuppgifter som kräver pressning eller formning av material. Dessa robusta maskiner är ofta utformade för industriell användning och erbjuder en mängd funktioner för att hantera olika projekt.

Tekniska detaljer och mått

En standard 20-ton verkstadspress har vanligtvis mått som en höjd på 1800 mm, en bredd på 770 mm, och ett djup mellan benen av 148 mm. Vikten ligger ofta runt 140 kg. Viktiga tekniska detaljer inkluderar en slaglängd på 220 mm och bredden mellan ben på 600 mm, som tillsammans med insatshöjden på 850 mm möjliggör arbeten med stora arbetsstycken.

Användning och funktioner

Verkstadspressar är utrustade med en manuell pump eller en lufthydraulisk pump, vilket gör det möjligt för användaren att kontrollera kraften noggrant. En säkerhetsventil skyddar mot överbelastning, och tryckregleringen tillhandahåller finjustering av presskraften. Luftmanövrering erbjuder användarvänlig betjäning genom en fotpedal, vilket ger händerna fria att hantera arbetsstycken.

Tilläggstjänster och inställningar

Beroende på modell kan höj- och sänkning av pressbordet justeras med hjälp av en vinsch eller dubbelpump, vilket underlättar hanteringen av olika storlekar och vikter. Integrerad tryckreglering och säkerhetsventiler garanterar säker användning medan anpassningsbara inställningar tillgodose specifika behov för varje projekt.

Tillbehör och uppgraderingar

För att utöka användningsområdet för en verkstadspress finns en bredd av tillbehör och uppgraderingar, inklusive olika typer av pressverktygssatser, V-block för att stödja rundmaterial samt cylindrar med olika storlekar för att anpassa kraftutvecklingen. För specialiserade applikationer kan t.ex. laserskurna ramdelar eller industritätningar erbjudas för att förbättra precision och hållbarhet.

För mer information om professionella hydrauliska verkstadspressar kan intressenter prova en konfigurator för att anpassa sin maskin efter specifika arbetsförhållanden.