Pricken över i:et – julgransstjärnan

Enligt traditionen pryds hela julgranen med olika julgransprydnader tills endast toppstjärnan återstår. Att placera julgransstjärnan på granens topp är en ceremoni som samlar hela familjen för att gemensamt fullborda julgranen och att ha en magisk stund tillsammans. Den som har äran att sätta stjärnan på granens topp kan känna sig extra stolt över denna hedrande uppgift, och nästa år kan det vara någon annans tur i familjen att axla ansvaret. Oftast tilldelas denna viktiga uppgift de yngsta i familjen, med deras glittrande ögon och längtan att få avsluta julgranen med en vacker stjärna i toppen.

Varför har julgranen en stjärna på toppen?

Stjärnan placerad högst upp på julgranen symboliserar helt enkelt Betlehemsstjärnan, vilket representerar ljuset vid Jesu födelse. Dock är det inte alla som väljer en toppstjärna julgran, utan alternativet kan vara att sätta en ängel. Denna ängel symboliserar ofta ängeln Gabriel. Sedan finns det så klart en mängd andra toppdekorationer, inklusive spiran, ett spetsigt alternativ till den traditionella julgransstjärnan. Symboliken varierar och många väljer det som bäst representerar deras jultraditioner och estetik.

Vilken toppstjärna passar bäst på din gran?

De flesta toppstjärnor är designade för att kunna fästas på alla typer av julgranar, oavsett storlek eller material. Dock är det klokt att överväga proportionerna mellan julgranen och stjärnan för att uppnå en balanserad och harmonisk helhet. Om du har en minigran eller en extra stor gran kan det vara värt att vara extra noggrann med att välja rätt storlek på toppstjärnan för att få det bästa resultatet.

Hitta passande julpynt

Om du är ute efter att hitta en vacker toppstjärna julgran eller annat pynt att ha i granen, så kan du hitta det mesta du behöver hos Jemfix. Det finns allt från glitter till julgranshängen, julgranskulor och ljusslingor. Hos dem kan du även hitta mycket annat att använda för att dekorera ditt hem inför julen!