10 resmål för dig som älskar vin

Världen är stor och det finns otaliga destinationer att besöka för den vinälskande. Vi har dock minskat ner det till 10 av de bästa. Så packa väskorna och gör dig redo att utforska några av de mest fantastiska vinregionerna i världen! Hitta mer inspiration här.

 

  1. Napa Valley, USA

 

Napa Valley är ett av världens mest kända vindistrikt, och det är inte utan anledning. Med sina böljande kullar och vingårdar är det en syn att skåda. För att inte tala om att vinet är något av det bästa i branschen. Så om du letar efter ett paradis för vinälskare är Napa Valley det!

 

  1. Bordeaux, Frankrike

 

Bordeaux är en annan ikonisk vinregion och här finns några av världens mest prestigefyllda vingårdar. Om du vill utforska några av de finaste vinerna som Frankrike har att erbjuda, är Bordeaux platsen att vara på.

 

  1. Toscana, Italien

 

Toscana är ett annat välkänt vindistrikt i Italien, och det är inte utan anledning. De böljande kullarna och de pittoreska byarna utgör en fantastisk bakgrund, samtidigt som vinet är utsökt och prisvärt. Vad är det som inte är att älska?

 

  1. Rioja, Spanien

 

Rioja är en mindre känd vinregion i Spanien, men den har snabbt blivit populär bland vinälskare. Med sitt varierande landskap och sitt utbud av vingårdar har Rioja något för alla. Så om du vill utforska några nya vinområden är Rioja ett utmärkt ställe att börja! Hitta mer inspirerande läsning här.

 

  1. Marlborough, Nya Zeeland

 

Marlborough är ett känt vindistrikt i Nya Zeeland som erbjuder några av de bästa sauvignon blanc-vinerna i världen. Om du älskar krispiga, uppfriskande vita viner måste du kolla in Marlborough! Det är definitivt värt ett besök!

 

  1. Mendoza, Argentina

 

Mendoza är en mindre känd vinregion i Argentina, men den håller snabbt på att bli populär bland vinälskare. Med sina fantastiska landskap och utsökta viner är Mendoza en utmärkt plats att utforska argentinska viner på.

 

  1. Hunter Valley, Australien

 

Hunter Valley är en av Australiens mest kända vinregioner, och det är inte svårt att förstå varför. Med sina vackra landskap och viner i världsklass är Hunter Valley ett måste för alla vinälskare.

 

  1. Niagara, Kanada

 

Niagara är en världsberömd vinregion som ligger i Kanada. Niagara har en fantastisk natur och utsökta vinervilket gör det till en utmärkt plats att besöka för alla vinälskare.

 

  1. Maipodalen, Chile

 

Maipo Valley är ett mindre känt vindistrikt i Chile, men det håller snabbt på att bli populärt bland vinälskare. Med sina vackra landskap och utsökta viner är Maipo Valley en utmärkt plats att utforska chilenska viner på.

 

  1. Elgin, Sydafrika

 

Elgin är en världsberömd vinregion i Sydafrika. Elgin har vacker natur och utsökt vin, vilket gör det till en utmärkt plats att besöka för alla vinälskare. Läs fler artiklar här.